KRAŠIĆ-VATRENI 1:6 (0:1)

KRAŠIĆ – Igralište pokraj Kupčine. Vrijeme sunčano, teren odličan. Gledatelja oko 1.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb), pomoćnici: Dragutin Školjak (Beter) i Matej Jambrović (Gornja Kupčina), četvrti sudac: Ivan Batušić (Jastrebarsko). Delegat: Zvonimir Ilijanić (Krašić).

STRIJELCI: 0:1 – Olić (30), 0:2 – Šokota (44), 0:3 – Bičanić (65), 0:4 – Leko (67), 1:4 – Pavlić (67), 1:5 – Šokota (69), 1:6 – Olić (70)

KRAŠIĆ: Kristijan Penić, Andrija Joha, Antonio Magdić, David Štajcer, Tomislav Ilijanić, Kristijan Drešar, Marijan Petković, Mario Prstac, Marko Povrženić, Boris Veselić, Danijel Tukić (još su igrali: Antonio Mikuš, Dominik Grgetić, Tomislav Šimecki, Ivan Matko, Tomislav Keleminec, Marko Penić, Marko Pavlić, Josip Hržic, Dominik Štajcer, Marko Matko i Mateo Matko). TRENER: Stjepan Benić

VATRENI: Željko Pavlović, Ante Tomić, Boris Živković, Igor Bišćan, Hrvoje Čale, Silvio Marić, Ognjen Vukojević, Krunoslav Jurčić, Jerko Leko, Mario Mandžukić, Ivica Olić (još su igrali: Nikola Pokrivač, Jasmin Agić, Tomo Šokota, Miroslav Bičanić, Željko Hohnjec i Ivica Antolić). IZBORNIK: Zorislav Srebrić

Malo je reći da je ova revija kao prilog proslavi 50. godišnjice NK Krašića bila dobra; ne, bila je odlična, spektakularna. Čak su se i vremenske okolnosti poklopile tako da je nalet kiše iz smjera Štule i Svete Gere u ranom popodnevu bio simboličan…

Fešta se spremala tjednima: asfaltiran je parking, postavljena montažna tribina, u potpunosti sređeno igralište. Ne pamti se kad je selekcija HNS-a sastavljena od bivših reprezentativaca bila tako zvučna i moćna. Neumorni Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika HNS-a, i isto takav Stjepan Merkaš, koordinator za suradnju Kuće nogometa sa županijskom bazom, dvaput su (u travnju i svibnju) dolazili na poprište zbivanja usuglasiti s domaćima sve detalje. Zato učinak i jest za svaku pohvalu.

Na djelu su bile i sjajne Krašićke mažoretkinje. Sudačka četvorka predvođena internacionalcem Jovićem u punoj formi. Dakako da je nakon himne slijedila razmjena poklona. Onda tako iskrena i tužna „minuta šutnje“ u počast ovih dana preminulom i pokopanom Josipu Peniću, omiljenom Miceku koji je igrao za sve uzraste, odradio nekoliko trenerskih i jednu predsjednički dionicu. Zbog njega su nogometaši Krašića oko ruke nosili crni flor. S centra je loptu prvi poslao najstariji veteran, prvotimac prve generacije iz 1973. Josip Šimatić-Šime.

Što reći o igri, osim da su Krašićanci početnih pola sata (igralo se 2×35 minuta) žustro odolijevali bez primljenog pogotka. U tom razdoblju razigrani Olić nije realizirao kazneni udarac. Ipak je zabio do odmora, a u nastavku je na semaforu dugo pisalo 0:2 što govori o više nego solidnom otporu Benićevih igrača. Ali, razmahao se slavni Mandžukić, stari lisac Šokota vješto poentirao, Leko nastavljao dugometnim dijagonalama, Jurčić, Marić i Vukojević pleli na sve strane, Bišćan i kapetan Živković čistili pred Pavlovićem kojemu su unatoč tome opasno prijetili Tukić, Veselić, Drešar. Naravno da je predvodnik s trakom Povrženić jednom majstorski provukao loptu kroz noge Tomiću. Kad je u finišu procurilo u domaćem šesnaestercu, gosti su elegantno zastali da jedna lopta završi u njihovoj mreži. Za kompletan, uistinu pozitivan dojam. Kojemu je pridonosio i nezaboravni član „brončanih“ sa SP-a 1998. Dražen Ladić, ovoga puta u civilu.,

Poseban pečat udaren je u 48. i 50. minuti: točno toliko baklji zapaljeno u čast 48 Micekovih i 50 klupskih godina.

U tzv. trećem poluvremenu večera za sudionike i uzvanike u velikom šatoru. Na otvorenom pak besplatni gulaš za gledatelje. Glazbeni sastav nije se štedio, najmlađi još manje — dežurajući na sve strane ne bi li skupili što više potpisa Vatrenih te fotografija za uspomenu koja neće izblijediti.

Ovo je bila prva velika manifestacija u vezi s 50. rođendanom NK Krašića. Završna će biti početkom rujna: svečana sjednica Skupštine i promocija knjige autora Branka Stipkovića.