Od jubilarne 50. godine kluba očekujem da obilježimo tu veliku obljetnicu na dostojanstven način jednom revialnom utakmicom i feštom kako to našem kraju i klubu priliči, imao sam tu čast sudjelovati u proslavama u našem Krašiću kao npr. za 120 godina postojanja dobrovoljnog vatrogasnog društva Krašić i mogu samo reći da je to uvijek kod nas svečano i dostojanstveno, a tako sam i siguran da će se i ovaj nogometni jubilej organizirat i održat.
Od ove sezone seniora očekujem da smo u gornjem domu ljestvice a pošto sam ja skroman reći ću od 5. mjesta prema gore, nadam se da ćemo i na kraju sezone imati prvog topnika lige kao i na polusezoni a to bih značilo da igramo napadački i otvoren nogomet i da prije svega uživamo u nogometu.
Kada govorimo o igračkom kadru mislim da smo se dosta pojačali a opet da su domaći dečki i dalje u ekipi govori kolika je povezanost izmedju igrača i sve to zajedno je jedan TIM koji bih uz malo truda i vise zalaganja mogao napravit velike stvari, ne želim posebno isticat nikog iz ekipe jer svaki pojedinac na svoj način doprinosi klubu i seniorskoj momčadi, uvjek ima kao i u svakom ekipnom sportu dobrih i malo boljih igrača a kada imamo konstantu dolaženja svih igrača na utakmicu tada smo jako opasni za svakog protivnika.
Najboljeg igrača kluba svih vremena a da se ja osobno sjećam vrlo je teško odabrat ali još kao pionir i junior gledao sam nedjeljom seniore i sanjao o tome da zaigram s Fučom, Micekom, Kefijem, Zekanom, Zengom, Jagijem, Bajčom, Savom, Dećom i mnogim drugima koji su dolazili iz Jaske, Čeglji, Karlovca, no jedan mi se igrač posebno isticao jer je igrao u napadu kao i ja u pionirima, a to je naš Josip Penić MICEK i kada bih nekog već morao odabrat to bi bio on.
Ove godine pripreme su odrađene u Crikvenici kao i unatrag nekoliko godina, nažalost u izostanku našeg trenera Marka ali to nije spriječilo želju za radom i zalaganjem prve momčadi, vrijeme nas nije mazilo ali odradili smo sve zadaće koje su nam rukovodeći stavili na raspored, ovim putem se zahvaljujem cijelom osoblju hotela Mediteran, suigračima i našoj upravi na predivnom vikendu!
Što se tiče stanja u klubu i nekih promjena mišljenja sam da se klub konsolidirao s novom i pomlađenom upravom, ulažu se ogromna sredstva u jako velike projekte i sve to iziskuje jako puno privatnog vremena i novaca, osobno nebih ništa mjenjao samo bih možda neke ljude koji su godinama bili uz klub i držali ga iznad vode u najtežim trenucima a sada nisu toliko blizu kluba možda ih više uključio u rad jer sam mišljenja da nas ima jako malo na našem području i da bih trebali bit svi skupa zajedno kako bih se ta priča nastavila a svi ciljevi koji se zadaju na kraju i ostvarili!
Od najboljih utakmica koje pamtim a ima ih puno, sigurno ću se sjećati onih trofejnih a to su osvajanja prvenstva i kupa s pionirima i juniorima, zatim dvije titule pobjednika kupa NS Jastrebarsko sa seniorima  ali jedna od zapamćenijih će mi ostat utakmica 06.11.2022. kada samo do tada trećeplasirani ne poraženi Kraljev Vrh dočekali u Krašiću i do 80min gubili s 1:2 te ostali s 9 igrača da bih u 10minuta okrenuli rezultat i pobjedili 3:2 to je nešto što se rijetko doživi u igračkoj karijeri!
Na kraju se bih htio zahvaliti mom velikom prijatelju i sadašnjem predsjedniku Josipu Ćuk koji ulazi u povjest kao predsjednik kluba ali i svim upravama, predsjednicima, igračima unatrag ovih ljepih 50 godina i svim onima koji više nisu sa nama a bili su dio ove priče dio nogometne obitelji nogometnog kluba KRAŠIĆ!

U nedjelju po sedmu prvenstvenu pobjedu u nizu.

Uz pozdrav i našu izreku “Mi ćemo izgubit kad ćemo mi to htjet”
IZNAD SVIH KRAŠIĆ  

Mario Prstac