7wih2wq0U četvrtak 4.03.2010. sportske novosti su napisale članak o NK”Krašić”, koji je glasio uz naslov IGRAČI SAMI POČELI GRADITI SVLAČIONICE, u nastavku slijedio text Marijana Vic.

Godišnje skupštine nogometnog kluba Krašić u pravilu su dobro organizirane i posjećene, a tako je bilo i ovog puta, tako da je velika dvorana vatrogasnog doma DVD Krašić bila dobro popunjena. Predsjedavajući skupštine Željko Ćuk u ležernom tonu, bez imalo napetosti vodio je uspješno sjednicu, a moglo se primjetiti da je puhnuo neki optimistični vjetar u NK”KRAŠIĆ”.

Nakon izvješća trenera, tajnika i blagajnika i prezentacije brojki u što je sve potrošeno u prošloj godini i ova je skupština obilovala brojkama. Od 40.000 kuna dotacije Općine Krašić potrošeno je nešto manje od tog, a ostatak u blagajni je 12 kuna.Ostale troškove natjecanja pionira, juniora i seniora pokrivali su domaći sponzori kao i vjerni ljubitelji kluba. Na skupštini je izmjenjen statut kluba, a vidna je promjena broja članova izvršnog odbora sa 26 na 11, a uz predsjednika kluba birala su se i dva dopredsjednika. Za predsjednika je izabran najbolji strijelac kluba Josip Penić (Micek) a njegovi zamjenici su Josip Ćuk i Marijan Penić (Macan) Tajnik kluba Damir Ilijanić pokretač svih akcija u klubu i trener po potrebi ponovno je dobio povjerenje tajnika, a za kontrolu sredstva i trošenje novca tu je nadzorni odbor Darko Pužin, Valentin Putanec i Davor Feremčić.

KATOVČIĆ NAJAVLJUJE USPON

Skupština je donijela plan rada kluba u ovoj godini, predložene su mnoge akcije, a za sve to će biti potrebno uz natjecanje 215.000 kuna. Nakon početka priprema igrači će boraviti i 4 dana u Medulinu, pred početka prvenstva na račun sponzora kluba. Dobri rezultati prošle jeseni nisu prošli nezapaženo, a poznati nogometaš i malonogometni reprezentativac Damir Katovčić a sada trener Krašića dobio je zasluženi pljesak i kazao.– Preuzeo sam momčad pred početak prvenstva bez priprema. Uhvatio sam se tog trenerskog posla jer sam uočio da raspolažem s dobrim igračkim kadrom, i što je prvenstvo odmicalo igrali smo sve bolje i na jesen smo završili u zlatnoj sredini 1. Županijske lige zapad (8.mjesto). Ušli smo u polufinale kupa NS Jastrebarsko i tu vidimo svoju priliku na proljeće. Uvijeti u klubu za rad i natjecanje nisu dobri, ali vidim da se i na tom planu jako puno radi. Kada bismo se pojačali s još dva kvalitetna igrača, na proljeće bismo se mogli boriti za mjesta pri vrhu tablice.

Važno je napomenuti inicijativu igrača u klubu, a u njihovo ime govorio je Mario Tuček, koji je s još devetoricom igrača inicirao prikupljanje novaca za uređenje donje etaže nogometne kuće u Krašiću, točnije svlačionica, tuševa, i ostalih prostora, a igrači su već počeli s grubim radovima. Nakon toga, pridružili su im se mnogi pojedinci kao i mnogi sponzori iz Krašića. Vjerujemo da ćemo nakon ove duge zime radovi biti završeni pred početak prvenstva, a već su doveženi i dugački betonski stupovi za rasvjetu i u skoro vrijeme će trener Katovčić imati priliku trenirati i u noćnim satima. Svoju svesrednu pomoć nogometašima i klubu ponudio je načelnik Općine Krašić Josip Petković.

M.Vic, Četvrtak 4.03.2010.